Bezoek het Hollands Kaasmuseum

Het Hollands Kaasmuseum is gevestigd in het hartje van de kaasstad Alkmaar, in het monumentale Waaggebouw. Het museum, opgericht in 1983, stelt markante objecten ten toon die het vak van kaasmaken en de cultuur van boerenbedrijvigheid, kaasmakerij en handel rijkelijk illustreren. De collectie bestaat uit historische gebruiksvoorwerpen, film- en beeldmateriaal en schilderijen.

Rondleiding

Het Hollands Kaasmuseum in Alkmaar is gevestigd in het mooie Waaggebouw. Het Waaggebouw geniet wereldwijde bekendheid als kaaswaag tijdens de kaasmarkt. Altijd al eens willen weten hoe dat nou gaat; kaas maken? Onze gidsen kunnen er alles over vertellen. De collectie bestaat uit historische gebruiksvoorwerpen voor het bereiden van zuivelproducten. Door middel van filmbeelden van vroeger en nu worden jullie wijzer op het gebied van de bereiding van- en handel in zuivel. Uiteraard wordt deze rondleiding afgesloten met een kleine kaasproeverij!

Praktische informatie

Voor rondleidingen met gids kunnen de mogelijkheden besproken worden via groepen@vvvweb.nl. Waagplein 2, 1811 JP Alkmaar

Top