Kaasmarkt voor groepen

Een deel van de markt is speciaal gereserveerd voor groepen. Onder leiding van onze gidsen kunt u de markt zo van wel heel dichtbij meemaken. Behalve op de kaasmarkt zelf, neemt u ook een kijkje in het weeggedeelte en de kaasdragerskamer.

Rondleiding kaasmarkt

Tijdens het seizoen kan op vrijdagmorgen tussen 10 en half 1 onder leiding van een gids de kaasmarkt worden bezocht. Zo kun je van dichtbij zien hoe het keuren, dragen en wegen van de kaas in zijn werk gaat. Wat betekenen de kleuren die de kaasdragers dragen? Wie zijn de mannen in die witte jassen? Onze gids zal antwoord geven op alle vragen over de traditie waar Alkmaar zo bekend om staat. Daarnaast neemt de gids u mee het waaggebouw in en komt u dus op plaatsen waar de "gewone bezoeker" niet komt! Het bezoek aan de kaasmarkt is ook te combineren met bijvoorbeeld een bezoek aan het kaasmuseum of een stadswandeling.

Combineren

Een bezoek aan de kaasmarkt kunt u ook combineren met een rondleiding door het Hollands Kaasmuseum en/of een stadswandeling.

 Rondleiding Kaasmarkt (1/2 uur) *

Ook mogelijk zijn combinaties:

Kaasmarkt & Kaasmuseum *

Kaasmarkt & Stadswandeling *

Kaasmarkt & Kaasmuseum & Stadswandelen *

Bezoek Kaasmuseum uitbreiden met kaasproeverij *

Voor reserveringen kunt u een e-mail sturen naar groepen@vvvweb.nl . Prijzen voor groepsarrangementen en rondleidingen zijn op aanvraag.

* maximaal 15 personen per gids.

Top